OCHОBИ HА MATЕMAТИЧECКOTО OБЩECTВOЗHAHИЕ

 

НЕ ТЪРСЕТЕ ИСТИНАТА ЗА MAPKC В КОМЕНТАРИ ЗА НЕГО

Търсете истината директно в неговото творчество, в неговите оригинални произведения, а не в мъдрувания на разни недоучени и партийни величия за него и работата му. Стига да можете да четете. Всеки търси ИЗВОРА, но когато трябват услия да се достигне, повечето постъпват като лисицата с киселото грозде (не могла да го достигне и се оправдала, като го набедила за кисело). Та преди да се произнесете за Mapкc и творчеството му, първо го прочетете, преди да го обявите за „кисело“. После трябва и да го разберете. Ако не направите И ДВЕТЕ, не е честно въобще да изказвате мнение за него.

 

Цитатите, които ще видите на другата страница, когато кликнете бутоните ,Научи повече“ (дадени от Карл Маркс в „Капиталът“) как просветител и теоретик на Великата френска БУРЖОАЗНА революция (1789) обяснява появата на общество въобще и на робството. Но въпреки такива ТЕОРИИ, феодалното робство само се е трансформирало в капиталистическо робство. Примерът с Ленге (Linguet, „Теория на гражданските закони или Основни принципи на обществото, 1767). Никой не се съмнява в моралната чистота на Ленге и останалите Просветители, но той не е постигнал ОСВОБОЖДЕНИЕ от робството, а само неговата трансформация, не защото не са искали, а защото не са имали НАУКА (план, програма с МАТЕМАТИКА), която да обясни обективно НЕ С МОРАЛА на тоя-оня, а посредством естествено формираните процеси с обективни (математически) средства. Маркс ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА на света поставя обяснението на робството на научни (МАТЕМАТИЧЕСКИ) основи, извлечени от ПРИРОДНИ ЗАКОНИ.

   „Философите само по РАЗЛИЧНИ начини са обяснявали света, но ЗАДАЧАТА е той да бъде ПРОМЕНЕН!“    (Карл Маркс)

Истина е, че „КАПИТАЛЪТ“ на Маркс е извънредно труден за четене, камо ли за РАЗБИРАНЕ, защото се изисква излючителна БЕЗКОРИСТНА мотивация, защото не само няма къде в условията на капитализъм да приложиш знанията си от „Капиталът“, не само никъде не предлагат служба и заплата за извършване на такъв високо квалифициран труд, но и рискуваш да ти правят въртели от всякакъв вид, да те преследват, и дори да заплашват живота ти.

Затова ви насочвам ПЪРВО към някои извадки от „Капиталът“, които може и да не ви мотивират да ИЗУЧАВАТЕ тоя велик друд, но поне да разсеят клеветите и фалшификациите, които се сипят от къде ли не срещу Маркс. От следващата страница вече може да отворите и самото съдържание на „Капиталът“:

 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТЕОРИЯТА ЗА ВИРУСИТЕ Е ФАЛШИФИКАТ!

ВPЪЗKA М/У 5G И KOЛOHИЗAЦИЯТА НА МAРC

CЪЩHОCT HA KAПИTAЛИЗMA